Susținători și sponsori

Sunt multe moduri prin care poți susține proiectul Prima Bancă de lapte matern din România.

Cine ne-a susținut până acum?

În 2015, Philips, OMV Petrom pentru construirea infrastructurii.

 

De asemenea, ne-au ajutat cu donații individuale foarte mulți oameni cărora le suntem recunoscători. Numele lor se vor regăsi în cadrul băncii, în semn de mulțumire și apreciere.

 

 

Cum ne poți ajuta?

 

Dacă dorești să devii donatoare de lapte matern, scrie-ne un e-mail la contact@bancadelapte.ro. Citește capitolul de mai sus destinat donatoarelor pentru a afla criteriile de eligibilitate.

 

Poți face o donație , contribuind astfel şi tu la susținerea activității băncii de lapte. Orice sumă, mică sau mare, ne e de mare ajutor! Cu bani puțini de la oameni mulţi am reuşit din 2014 și până acum să amenajăm spațiul de lucru, să cumpărăm echipamente de lucru performante, să asigurăm stocul de recipiente de stocare de unică folosință necesare procesării laptelui matern și multe altele.

Donează online AICI sau

Donează prin transfer bancar: Asociația Inima Copiilor
CIF: 18365182
Adresa: Strada Câmpului nr. 19bis, Câmpina, jud. Prahova
Alpha Bank – Sucursala Dorobanți
RON: RO96BUCU046333852511RO01
EUR: RO53BUCU046333852511EU01
SWIFT Code: BUCUROBU

 

Redirecționează 3.5% din impozitul pe salariu pe care l-ai plătit anul trecut. Completează online formularul de redirecționare către Inima Copiilor până pe 25 mai, iar Asociația va depune formularul la ANAF în numele tău.

 

Dacă ai o firmă și plătești impozit pe profit, poți face în cursul anului fiscal o sponsorizare care se scade direct din impozitul datorat în limita a 20% din din impozitul de plată și 0,75% din cifra de afaceri.

Facilitatile cu privire la sponsorizari sunt reglementate prin Art. 25, aliniatul 4, litera i, Noul Cod Fiscal.

CUM PROCEDEZI?

  • facem schimb de contracte;

  • compania ta plateste suma prevazuta in contract printr-o plata obisnuita care va fi inregistrata contabil, la fel ca orice alta cheltuiala. In momentul platii impozitului catre Stat, aceasta suma va fi scazuta din totalul de plata.

 

Dacă în anul anterior nu ai folosit (întreaga) sumă cu care aveai dreptul să faci sponsorizări, poți cere ANAF să redirecționeze acești bani către noi prin completarea Declarației 177. Termenul limită este 25 martie, odată cu depunerea declarației pe impozitul pe profit.

CUM PROCEDEZI?

  • facem schimb de contracte;

  • Completezi și depui la ANAF prin SPV Declarația 177 până la 25 martie (acelați termen cu cel de depunere a declarației 101 pe impozitul pe profit)

  • Ulterior ANAF virează către Inima Copiilor suma din contract, iar tu nu ai nicio altă înregistrare contabilă de făcut.

Baza legală este Ordinul ANAF Nr. 1679/2022 din 20 septembrie 2022.

Asadar, ai două modalități prin care poți face o sponsorizare fără să te coste nimic!

 

Ne poți găsi oricând:

Alex Popa, email: alexandru.popa@inimacopiilor.rotel: +40 722 360 339 

Enona Chiriac, email: 
echiriac@inimacopiilor.rotel: +40 723 346 134

 

 

Vorbește-le prietenilor tăi despre prima Bancă de lapte matern din cadrul Secției de Terapie Intensivă nou născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Skłodowska-Curie”

  • vorbește-le celor din familie, colegilor, prietenilor, vecinilor
  • distribuie materialele de promovare text sau video pe rețele sociale pe care activezi
  • oferă celor interesați broșurile de prezentare ale băncii