Transportul neonatal

Medicul neonatolog va contacta asistenta șefă a unității de transport la numărul de pager 3210 și va informa asistentele de la unitatea de primire.

Asistenta șefă a unității de transport:

  • Va primi detaliile necesare de la medicul curant.
  • Se va consulta cu acesta privind modul de transport preferat.
  • Va contacta dispeceratul de transport aerian, va informa dispecerul cu privire la modul de transport și va cere asistență acestuia cu privire la alcătuirea echipei.
  • Va informa asistenta șefă a unității de transport cu privire la unitatea de primire și ora de sosire la University of Iowa Hospitals and Clinics.

Dispeceratul de transport aerian va suna:

  • Asistenta de transport
  • Specialistul de ventilație asistată (pentru transportul la sol).
  • Șoferul sau pilotul în funcție de modul de transport.

NOTĂ: programul cu specialistul de ventilație asistată și cu asistenta care face transportul sunt în biroul dispecerului de transport. Orice modificare a acestuia va fi comunicată dispeceratului.

Echipa de transport se va forma în biroul dispeceratului în 20 de minute.

Asistenta șefă a unității de transport va contacta spitalul care face transferul pentru raportul asistentelor și datele pacientului care sunt completate în formularul neonatal de pre-transport. Spitalul la care se transferă pacientul va primi informații cu privire la ora de sosire.

După admitere în unitatea de terapie intensivă neonatală sau în secția de neonatologie, o documentație cu telefonul medicului care a realizat transferul va fi lipită pe foaia de observație a pacientului de către asistenta șefă (sau de către medic dacă secția nu are asistentă șefă). Aceasta va cuprinde numele și numărul de telefon al medicului care a cerut transferul și va fi folosită pentru a înregistra informațiile suplimentare obținute telefonic. Aceste convorbiri sunt responsabilitatea medicului curant (dacă nu este delegat rezidentul sau alt medic). Numărul convorbirilor poate varia în funcție de starea pacientului, zilnic (pentru pacienții cu stare critică) sau lunar (pentru pacienții cronici).