Misiune, viziune și valori ale primei bănci de lapte matern

Banca de lapte matern este noul subdepartament al Secției de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Skłodowska-Curie”, care a început să fie creat încă din anul 2014 de către dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secţiei împreună cu membrii Asociației Inima Copiilor.

Misiunea

Banca de lapte matern din cadrul Secției de Terapie Intensivă nou născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Skłodowska-Curie” are misiunea de a promova și susține importanța alimentației naturale, cu lapte matern donat pasteurizat și testat în condiții de igienă și siguranță. Laptele donat este destinat nou-născuților spitalizați cu risc mare de enterocolită, infecții sau probleme digestive, sugarilor care nu pot primi laptele propriei mame temporar sau permanent, precum și pentru a preveni alte riscuri asociate administrării de lapte formulă și a scurta durata alimentației parenterale.

Viziunea

Banca de lapte matern din cadrul Secției de Terapie Intensivă nou născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Skłodowska-Curie” își dorește să inspire și să creeze un standard de bune practice în ceea ce privește înființarea băncilor de lapte și în alte spitale și secții de neonatologie din țară, prin promovarea laptelui donat ca substituentul de lapte matern cel mai potrivit atunci când laptele propriei mame nu este disponibil nou-născuților cu grave afecțiuni medicale care sunt mult mai expuși riscurilor asociate hrănirii cu lapte formulă.

Valori

Altruismul, profesionalismul, pasiunea și calitatea sunt valorile care caracterizează performanța băncii de lapte matern din cadrul Secției de Terapie Intensivă nou născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Skłodowska-Curie”. Selecția donatoarelor se bazează pe principii etice și tehnice foarte clare, orientate în permanență spre binele donatoarelor și copiilor acestora, precum și a beneficiarilor laptelui donat.

 

Dr. Cătălin Cîrstoveanu

Eugenia Dobrescu

Dr. Cristina Enyedi

Roxana Dobrogeanu

Șeful Secției de Terapie Intensivă nou născuţi

Director BLM

Consultant în lactație certificat IBCLC

Coodonator medical BLM, consultant IBCLC

Responsabil de calitate BLM