Imunizarea nou-născutului în spital

  1. Prima doză a vaccinului pentru Hepatita B este recomandată înainte de externare sau atunci când copilul împlinește vârsta de 2 luni.
  2. La 2, 4 și 6 luni (vârsta cronologică necorectată) se administrează vaccinul conform programelor naționale de vaccinare cu precizarea că vaccinurile cu virus viu atenuat nu vor fi administrate la copiii care sunt încă internați.
  3. Sugarii cu boală pulmonară cronică care au mai mult de 6 luni trebuie vaccinați pentru virusul gripal în fiecare sezon (și de asemenea familia și personalul medical care îi îngrijește).
  4. Vaccinarea pasivă pentru virusul sincițial respirator se va administra conform politicii fiecărei clinici.
  5. Înainte de vaccinare trebuie semnat un formular de consimțământ informat.
  6. În foaia de observație se vor nota vaccinările administrate și se va înmâna părinților documentația cu privire la vaccinurile administrate. De asemenea, părinților li se menționează data următoarei vaccinări.
  7. Calendarul vaccinărilor administrate se va include în foaia de observație, în fișa de transfer și în biletul de externare.

 

Referințe: Centers for Disease Control and Prevention. Birth-18 years and “catch-up” immunization schedules. http://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/child-adolescent.html.